måndag 17 december 2012

Rågbaguetter!

Idag blev det rågbaguetter. Gjorde dem på samma deg som rågbröden. Denna gång prövade jag att sätta lite mindre mjöl i degen. Resultatet blev att bröden flöt ut lite mera. Jag gillar detta recept, bröden blir sura och goda.

Jag gräddade dem på samma sätt som hålkakorna. Värmde upp ugnen till ca 230 grader, sen satte jag in dem och sänkte temperaturen till 180 grader. Efter ca 1 minut kastade jag in några isbitar på en plåt längst ner i ugnen. Isbitarna är för färgens skull.

Dag 1:

100 g (ca 1½ dl) surdegsgrund
300 g (3 dl) ljummet vatten
200 g (ca 3,5 dl) rågmjöl

Dag 2:

200 g (2 dl) ljummet vatten
300 g ( 5½ dl) rågmjöl
50 g (ca 0.8 dl) grahamsmjöl
15 g (knappt 1 msk)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar