söndag 6 januari 2013

Glutenfri chokladtårta

Detta är en kladdkaka med grädde och riven choklad på. Väldigt enkelt recept men ser ju genast lite lyxigare ur när man spritsar på lite gräddrosor. Här kommer receptet:

Glutenfri chokladtårta:

150 g smör
75 g mörk choklad
3,25 dl socker
3 dl glutenfritt ljust mjöl
6 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 krm salt
3 ägg

Till garnering:
3 dl vispgrädde
30 g mörk choklad

Smält smöret. Blanda ner chokladen i det smälta smöret och rör om tills den smälter. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i chokladsmeten. Rör till sist ner äggen i smeten, ett i taget. Bred ut i en form som är 30 cm i diameter och grädda i 150 grader ca 30 minuter. Min tårta blev inte sådär jättekladdig så vill man ha den mer åt det kladdiga hållet så kanske 25 minuter räcker. Vispa grädden till hårt skum och bred ut ett lager på tårtan. Riv chokladen och strö över och spritsa till sist gräddrosorna längs kanten. Jag gjorde ju de där momenten i fel ordning som ni kan se på bilden :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar