fredag 25 januari 2013

Glutenfri kladdkaka / biscuitkaka

Jag lyckas inte svänga på bilden så den får bli så här på sned då..

Här kommer receptet på denna kladdkaka som är nånting mittemellan en kladdkaka och ett kex kanske. Både seg, krispig och kladdig på nåt konstigt sätt. Väldigt enkel att göra och god.

Glutenfri kladdkaka / biscuitkaka

2 ägg
2,5 dl socker
100 g smör, smält
2,5 dl glutenfritt mjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt

Vispa ihop äggen och sockret till skum. Rör ner de andra ingredienserna och grädda i 200 grader ca 15 minuter. 

2 kommentarer:

  1. Går det att använda maizena-mjöl? Eller hade du någon mjölmix?

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Skrev en kommentar tidigare, men den försvann på nåt sätt.. Jag använde en av Schärs glutenfria mjölmixar. Tror det var Mix Patisserie. Kanske det går med maizena också. Kommer du ihåg att vi hade ett recept på glutenfri chokladkaka med maizena förr. Jag har tappat mitt recept, har du det kvar?

    SvaraRadera