torsdag 10 januari 2013

Glutenfritt bröd med majsmjöl


Testade baka glutenfritt bröd idag. Blev inte så snyggt, men ganska gott! Det lönar sig att smörja formen ordentligt, jag hade lite problem med att få loss brödet. Här kommer receptet:

Glutenfritt bröd med majsmjöl:

Detta räcker till ett formbröd

3,75 dl majsmjöl
2 dl ljust glutenfritt mjöl
0,5 dl linfrö
0,5 dl solrosfrö
0,5 dl russin
0,5 dl torrmjölk
0,5 tsk salt
1 msk sirap
1/2 tsk husk
1 tsk bakpulver
2 dl mjölk
1,75 dl naturell yoghurt
olja till att smörja formen med

Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner sirap, mjölk och yoghurt. Häll ut i en form och grädda i 175 grader 35-40 minuter

Ett litet tillägg: Detta bröd var gott när det var nygräddat men följande dag var det ganska kompakt och tråkigt. Kanske skulle bli bättre om man minskade på majsmjölmängden och istället använde mer av det ljusa mjölet. Men om man äter upp det samma dag så funkar det som sagt bra såhär..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar