tisdag 5 februari 2013

Mjuk och fluffig kaka med choklad och torkade bär

Här kommer ett bra grundrecept på en fluffig kaka, man kan variera den med olika smaksättningar, jag testade att tillsätta hackad mörk choklad och torkade röda bär (nån blandning som innehöll tranbär och blåbär bl a).

Fluffig kaka

2 ägg
120 g socker
250 g naturell yoghurt
60 g matolja
250 g vetemjöl
10 g bakpulver

Vispa äggen och sockret fluffigt. Bland mjölet och bakpulvret i en skål. Rör ner alla ingredienserna i äggsmeten. Grädda i 175 grader ca 45 minuter eller tills kakan är torr inuti. Testa med en trästicka!

Exempel på smaksättning:
60 g hackad mörk choklad
1 dl torkade bär
Rör ner försiktigt i kaksmeten.



1 kommentar:

  1. Fluffig blev inte min kaka,den blev fast,men god blev den och ännu godare följande dag,kanske allt berodde på att jag använde bitar av torkad frukt och ökade smörmängden lite

    SvaraRadera